Pilaf grecesc cu ficatei si ciuperci

Pentru pilaf grecesc cu ficatei si ciuperci taiati toata carnea in bucati potrivite. Spalati ciupercile, taiati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 3 ficatei
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 250 g de ciuperci
  • 300 g de orez
  • 6 dl de apa
  • unt
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Pentru pilaf grecesc cu ficatei si ciuperci taiati toata carnea in bucati potrivite. Spalati ciupercile, taiati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie. Auriti ceapa tocata in ulei, puneti carnea si rumeniti-o potrivit pe toate partile. Adaugati rosiile taiate, potriviti de sare si piper. Puneti putina apa calda. Cand aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, puneti si ciupercile. Ungeti o cratita cu unt si asezati-o pe foc, adaugati orezul spalat si amestecati cu grija. Cand orezul a absorbit toata grasimea, puneti apa fierbinte si putina sare. Dati vasul la cuptor pentru 20 de minute. Ungeti un vas rezistent la foc cu unt si puneti orezul, in care infigeti bucati de ficat prajit si stropit cu o parte din sosul de la Mancarea de ciuperci. Puneti orezul pe platou, lasind un gol in mijloc, in care asezati carnea si ciupercile. Decorati cu patrunjel verde.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...