Placinta cu carne si ciuperci

Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora . Umplutura: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • o cana apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 700g carne tocata
  • un borcanel de ciuperci champignon taiate
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 2 lingura ulei
  • 1lingura faina
  • condimente

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .

Umplutura:

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, un pic de boia, vegeta si marar proaspat din gradina. Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot. Dupa ce aluatul s-a dospit, intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris. Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc, apoi se taie in doua pe latime si se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.

Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste, la mine a durat 35 de minute. Intre timp, se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare, iar cand placinta este coapta, se scoate, se pune oul peste placinta si se mai da 10 minute la cuptor. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se poate intoarce pe un platou.


Se serveste calda sau rece. Alte retete culinare recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

"Culori de toamnă în bucate."  Dacă e toamnă, musai zic să profităm de bunătățile ei. Am primit...

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa