Placinta de pui cu legume la oala

Placinta de pui cu legume la oala este o reteta culinara de mancare deosebita, usor de facut, cu multe legume, ce va fi pe placul intregii familii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cup faina
  • 2 linguri arpagic tocat
  • 3/4 cup unt nesarat
  • 1 cup branza cheddar razuita
  • 2 gabenusuri
  • 6 linguri smantana
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 lingura ulei
  • 450g piept de pui fara os
  • taiat bucatele
  • 1 telina taiata rondele
  • 2 morcovi medii
  • felii
  • 200g ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • 3/4 cup mazare congelata
  •  

Mod de preparare

In primul rand se prepara aluatul:

Pune faina si arpagicul intr-un bol. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca cu varful degetelor pana obtii niste faramituri. Adauga branza si amesteca in continuare. Intr-un alt bol mixeaza ouale cu 5 linguri de smantana. Adauga amestecul de oua peste cel de faina, putin pe rand, amestecand cu o furculita pana cand aluatul se leaga. Adauga si cealalta lingura de smantana daca e necesar. Impacheteaza aluatul in folie alimentara si da-l la frigider.

Pune untul si uleiul impreuna intr-o tigaie, la foc mediu, adauga pieptul de pui si soteaza-l pana cand isi schimba culoarea, nu trebuie gatit de tot. Scoate-l apoi si pune-l deoparte intr-un bol. In aceeasi tigaie soteaza morcovii, telina si ciupercile pentru 5 minute. Scoate si legumele si pune-le deoparte, apoi adauga in acest bol si ceapa tocata si mazarea si amesteca.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Aseaza amestecul de pui si legume in forme individuale sau intr-o oala mare, unsa cu putin unt. Scoate aluatu-l din frigider intinde-l intr-un cerc cu diametrul putin mai mare decat oala in care ai pus puiul.

Aseaza capacul deasupra vasului si apasa bine cu degetele pe margine. Taie aluatul in exces si foloseste mainile sau furculita sa faci o bordura decorativa.

Din marginile care ti-au ramas poti sa tai diferite forme decorative pe care sa le asezi deasupra capacului de aluat. Unge aluatul cu ou batut, si fa 3 crestaturi cu un cutit in mijlocul capacului.

Da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand aluatul este auriu.





Serveste placinta cu pui si legume la oala cu sos de smantana.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa