Porc cu alune si stafide

carnea de porc taiata bucatele se pune la prajit in putin ulei, se condimenteaza cu condiment chinezesc si cand e prajita se scoate din ulei. In ulei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de porc
  • cam 3 felii mai groase
  • taiate bucatele
  • ulei pt prajit
  • 3 morcovi
  • 1 ardei capia
  • putin ghimbir taiat fasii subtiri
  • un pumn de alune
  • un pumn de stafide
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite zahar brun
  • o jumatate lingurita condimente chinezesti
  • 2-3 linguri sos de soia
  • obtional: marar si patrunjel
  • orez

Mod de preparare

carnea de porc taiata bucatele se pune la prajit in putin ulei, se condimenteaza cu condiment chinezesc si cand e prajita se scoate din ulei.

In uleiul ramas se pun morcovii taiati feliute subtiri. Se calesc pana se moaie. Am pus si 100 ml apa, apoi am pus capacul si am lasat sa fiarba.

Se adauga ardeiul fasii, apoi se pune carnea de porc, se amesteca in continuare, se pune zaharul brun, sos de soia si piper.Se adauga ghimbirul taiat fasii.

Se pun alunele si stafidele si se amesteca. Apoi se potriveste de gust si se pune marar si patrunjel.

Intre timp orezul se pune la fiert in apa cu sare si putin ulei sa nu se prinda, cand e gata se pune capacul si se lasa cam 20 min sa se umfle in apa.


Pofta buna!

Reteta Porc cu alune si stafide a fost propusa de alinasirazvan pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Porc Gong-Bao,

Chop Suey cu porc,

Porc exotic cu paste de wok

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca