Porc exotic

Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se da la frigider la marinat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. carne de porc
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa mare
  • 2 linguri de zahar
  • 20 gr. unt + 2 linguri apa
  • 2 linguri de smantana destul de groasa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri de sos de soia
  • 2 ardei grasi (rosu si galben)
  • 1 mar rosu
  • 1 banana (optional)
  • sare
  • piper
  • 300 gr. orez
  • 3/4 l apa sarata
  • sofran-optional
  • patrunjel-optional

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se da la frigider la marinat o jumatate de ora. Intre timp, se taie ardeii si ceapa si se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa este translucida, dar inca crocanta, se da deoparte. Se taie marul, bucati si banana felii grosute. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga fructele, apoi zaharul.

Se caramelizeaza.

Se adauga banana, pe la sfarsitul caramelizarii. Se scoate carnea de la marinat, se pune intr-o tigaie si se lasa 30 de minute la foc mic si acoperita pana cand se inmoaie. Dupa cele 30 de minute, sau dupa ce se inmoaie bine carnea, se adauga legumele si fructele si se mai lasa asa 10 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper. Atentie, sosul de soia este deja foarte sarat! Cand ati stins focul se poate adauga putin patrunjel tocat. Se fierbe orezul cu o doza de sofran si sare.
Orezul se pune intr-o forma mica rotunda, se rastoarna pe mijlocul farfuriei, in jur se pune porcul exotic, se orneaza orezul cu o frunza de patrunjel. Se serveste fierbinte!

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa