Porumbei cu arpagic caramelizat

Un preparat care merita incercat !

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 porumbei tineri
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • un morcov
  • 250 g arpagic murat
  • 100 ml vin rosu
  • o lingura de zahar
  • 50 ml supa(in care au fiert porumbeii)
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

1.Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.

Se pun la fiert in apa cu sare,in care am pus 2 foi de dafin ,2 catei de usturoi si un morcov,pana se inmoaie carnea(eu i-am fiert la oala cu presiune).

2.Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat,scurs bine.Se scoate arpagicul pe o farfuriuta,se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar.Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper,dupa gust.Se servesc porumbeii calzi ,stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii