Praz umplut cu carne

Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mij

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati de praz gros
  • 500 gr carne de vaca sau pasare
  • patrunjel verde tocat
  • piper
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • bulion de rosii
  • smantana
  • 30 gr unt
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mijlocul bucatilor ca sa iasa celelalte tuburi din mijloc. Se aleg tuburile mari si se pregatesc pentru umplerea cu carne. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu cateva din tuburile scoase din mijlocul prazului, tocate si rumenite in prealabil in putin unt. Se adauga oul, sare, piper, patrunjel tocat marunt si se amesteca totul bine cu mana. Se umplu tuburile mari cu amestecul obtinut si se rumenesc usor in ulei. Se asaza apoi intr-un vas, se toarna deasupra apa sau carne cat sa le acopere si se introduce totul la cuptor. Dupa aproximativ o jumatate de ora de fierbere se adauga sosul de rosii, zaharul ars, stins cu putin vin si se continua fierberea.


Se servesc cu smantana pusa deasupra.

Alte retete:

Ardei umpluti Sarmale de post Cartofi la cuptor

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa