Prepelite marinate, la cuptor

Pentru prima data am gatit aceste delicioase pasari. Ce a iesit, a fost delicios si merita sa incercati aceasta reteta!

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati prepelite
  • marinata:
  • 1 pahar de vin roze
  • 1/2 pahar apa
  • 150 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper negru
  • sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 cregute de busuioc verde
  • garnitura:
  • varza de Bruxelles
  • amestec de legume
  • sare piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru marinata, apoi se toarna intr-o tava in care am asezat prepelitele. Tava sa fie mai inalta si mai mica, astfel incat marinata sa acopere prepelitele. Se acopera cu capac sau folie si se lasa in frigider se seara pana a 2 a zi.

Se scurge cam jumatate din marinata intr-un pahar, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor cca. 50-60 de minute pana se inmoaie bine carnea.

Legumele se fierb cca. 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se scurg bine si se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, piper, se asaza si prepelitele scoase din tata in care s-au inmuiat la cuptor si se mai dau cca. 15 minute, pana ce prepelitele se rumenesc alaturi de legume.

Pofta buna!!!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide