Pui brazilian

Puiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra. Bucatile de pui se asaza in castron si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1
  • 5 kg
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri coriandru macinat
  • Zeama de lamaie
  • Chili
  • 1 lingura de miere
  • 100 g nuci caju
  • 2 linguri coriandru macinat
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte de cocos (sau 100 g nuci de cocos rase oparite cu 100 ml apa
  • strecurate)
  • Zeama unei lamai
  • 200 ml supa de gaina (cub)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei iute (chili)
  • 1 ceapa mica
  • 200 ciuperci champignon
  • 200 g rosii
  • 200 g porumb de lapte pitic
  • 1 l lapte de cocos

Mod de preparare

Puiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra.

Bucatile de pui se asaza in castron si se freaca cu sosul marinat, se lasa la odihna cel putin 4 ore, se intorc din cand in cand. Se incalzeste cuptorul la 175°C. Bucatile de carne se curata de condimente si se ung cu miere. Tava se introduce in cuptor pe gratarul din mijloc, se frige 30 – 40 de minute.

Pana se frige carnea, nucile caju, coriandrul, zaharul, laptele de cocos si zeama de lamaie se mixeaza. Se adauga supa de carne incalzita. Se zdrobeste usturoiul, se spala patrunjelul, se taie marunt si se adauga la sos. Ardeiul iute se taie in rondele si se presara la servire pe farfuriile cu mancare.

Pentru garnitura asortata, se taie ceapa marunt, ciupercile, felii, la fel si rosiile.. Ceapa se caleste in tigaie in lapte de cocos incalzit. Se adauga ciupercile si porumbul de lapte pitic, se continua inca 4 minute.

La sfarsit, se adauga rosiile felii, se dau in clocot cu celelalte ingrediente. Bucatile de carne se asaza in farfurii cu sos de jur-imprejur, iar garnitura alaturi, aranjata estetic. Se orneaza cu rondele de lamai.
Alte mancaruri recomandate

Friptura de vita la cuptor

Vinete cu maioneza

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci cu pui la oala de lut

Marea majoritate a legumelor sunt din gradina proprie si le-am combinat cu noua gama de condimente de la Delikat.

Ghiveci cu pui la oala de lut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa