Pui chinezesc cu susan si miere

Puiul chinezesc cu susan si miere este delicios, perfect pentru o cina sofisticata, dar simpla in acelasi timp. Aromele se imbina intr-un mod surprinzator, puiul fiind delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 430g piept de pui
  • taiat cuburi
  • ulei de alune pt prajit
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri seminte de susan prajite
  • Pentru marinata:
  • 1 lingura otet de vin
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 3 linguri miere
  • un varf de sare
  • 2 linguri sos de peste

Mod de preparare

Prepara o marinata din ingredientele de mai sus si lasa pieptul de pui in ea pentru cel putin doua ore. Toarna sosul de marinata care a mai ramas si adauga putin amidon in el.

Incinge uleiul de alune, adauga cuburile de piept de pui si sosul ramas, si prajeste-le pana cand s-au patruns. Adauga fulgii de chilli, sosul de soia, mierea si semintele de susan prajite si amesteca cu putere.

Opreste focul si serveste puiul cald.

 


Puiul chinezesc cu susan si miere se serveste cald alaturi de taietei de orez.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...