Pui cu ciuperci

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in multa apa rece. Se taie bucati si se prajeste in unt. Carnea se sareaza uso

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 300 gr ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana supa de carne
  • sare
  • verdeata tocata
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in multa apa rece. Se taie bucati si se prajeste in unt. Carnea se sareaza usor inainte de a se praji. La fel se procedeaza si cu maruntaiele, care se prajesc in unt si ele. Separat se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie felii. Ciupercile se pun in untul ramas de la prajirea puiului si se calesc la foc mic 20 de minute. Cand s-au inmuiat bine, se adauga o cana de supa de carne si se continua fierberea. Mancarea se sareaza si se pipereaza dupa gust si se fierbe pana cand se poate consuma. Bucatile de pui si maruntaiele prajite se acopera cu un pahar de vin alb si se lasa pe foc mic un sfert de ora. Se asaza carnea cu sosul de vin in mijlocul unui platou, se inconjoara cu ciuperci si se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste imediat.

Alte retete:

Pulpe de pui cu sos picant

Pilaf cu ciuperci si legume

Mancare de mazare cu pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide