Pui cu ciuperci si smintina

Puiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja). Separat, se face sosul din smin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pui (de preferinta dezosat)- echivalentul a 3-4 pulpe (se poate folosi si piept)
  • 1 cutie ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 300-400 gr. smintina
  • verdeata (patrunjel
  • maghiran)
  • 2 linguri de faina
  • zeama de la o lamiie mica
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Puiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja). Separat, se face sosul din smintina, cu faina si sare, piper si zeama de la lamiie. Se adauga si putina zeama de la puiul fiert.

Se toarna sosul peste pui si se mai dau in citeva clocote. Se pune verdeata.

Nota: daca puiul se face bucatele, iese mai gustos decit daca se lasa bucati mari.
Se serveste cu mamaliguta

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii