Pui cu fasole verde si rosii

Pentru pui cu fasole verde si rosii carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 900 g/600 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de pui - 700 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • marar verde - 1 legatura
  • usturoi - 15 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui cu fasole verde si rosii carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea verde se curata, se spala, se taie, se fierbe in apa cu sare (cea conservata se scurge de lichid si se spala). Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Bucatile de pui si ceapa se inabusa in ulei cu 75 ml apa; cand sunt gata, carnea se scoate separat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI, boia de ardei, 500 ml apa, sare si piper dupa gust continuand fierberea 10 minute. Sosul format se paseaza peste carne, se adauga fasole verde, rosii, usturoi, se mai fierb impreuna cca 5-8 minute.

Puiul cu fasole verde si rosii se serveste cald, cu marar verde.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu gogosar copt

Salata de vinete cu gogosar copt
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca