Pui cu ghimbir in wok

Se pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga pieptul de pui taiat fasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ghimbir
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita piper macinat
  • 600 g piept de pui
  • Sare
  • Ulei

Mod de preparare

Se pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si, amestecand din cand in cand, se prajeste la foc mare. Se adauga restul de ingrediente. Se presara cu sare si se mai prajeste/fierbe/caleste 8-10 minute, pana cand se evapora sucul.

Se serveste cald cu garnitura de orez.

Alte retete culinare recomandate

Pulpe de pui la cuptor

Musaca de vinete

Legume la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...