Pui cu legume si sos alb

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de pulpe de pui, cartofi, morcovi, condimente, unt, lapte, usturoi si faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 6 cartofi
  • 4 morcovi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • Pentru sosul alb:
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • nucsoara
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 1 crenguta rozmarin

Mod de preparare

Reteta de pui cu legume si sos alb este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete cu carne de pui se oparesc pulpele cateva minute in apa clocotita. Se aranjeaza apoi intr-o tava. Se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline si vinul dulce. Se introduce tava in cuptorul incins. Separat, se spaala morcovii si cartofii si se fierb in apa cu sare. Morcovii se taie rondele, iar cartofii cubulete si se adauga langa pulpele rumenite. Separat, se topeste untul, se stinge cu faina si se adauga laptele caldut. Se presara sare, piper si se amesteca bine. Se adauga nucsoara si la sfarsit usturoiul macinat. Sosul se toarna in tava si se amesteca.


puiul cu legume si sos alb se serevste cu rozmarin.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii