Pui cu legume si sos alb

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de pulpe de pui, cartofi, morcovi, condimente, unt, lapte, usturoi si faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 6 cartofi
  • 4 morcovi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • Pentru sosul alb:
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • nucsoara
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 1 crenguta rozmarin

Mod de preparare

Reteta de pui cu legume si sos alb este delicioasa. Pentru prepararea acestei retete cu carne de pui se oparesc pulpele cateva minute in apa clocotita. Se aranjeaza apoi intr-o tava. Se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline si vinul dulce. Se introduce tava in cuptorul incins. Separat, se spaala morcovii si cartofii si se fierb in apa cu sare. Morcovii se taie rondele, iar cartofii cubulete si se adauga langa pulpele rumenite. Separat, se topeste untul, se stinge cu faina si se adauga laptele caldut. Se presara sare, piper si se amesteca bine. Se adauga nucsoara si la sfarsit usturoiul macinat. Sosul se toarna in tava si se amesteca.


puiul cu legume si sos alb se serevste cu rozmarin.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!