Pui cu orez alb si sos de portocale

Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani supa de pui
  • ½ cana supa de pui
  • ½ cana vin alb sec
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 portocala
  • ½ piept de pui
  • Cateva feliute ghimbir proaspat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 70 g unt
  • Un praf de curry
  • Sare
  • Piper alb

Mod de preparare

Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite. Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote. Se scoate puiul si se adauga in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul.


Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu restul de portocala.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu cirese

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

Desert prajitura bicolora cu cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca