Pui cu smantana

Puiul se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza putin. Se tapeteaza un vas termorezistent cu bacon si se pune carnea de pui. Se stropeste cu v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • cateva felii de bacon
  • 30 dg ciuperci
  • 1 pahar smantana
  • vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza putin. Se tapeteaza un vas termorezistent cu bacon si se pune carnea de pui. Se stropeste cu vin si se acopera si se prajeste 15 minute la foc mare si apoi timp de 20 de minute la foc potrivit. Intre timp se taie ciupecile felii mai mari. Bucatile de pui se scot din tava si se amesteca cu ciupercile si smantana si se mai prajeste timp de 10 minute. Apoi se descopera tava si se lasa sa se prajeasca deasupra.

In timpul prajirii continutul de alcool al vinului se elimina si ramane numai aroma acestuia.

Astfel mancarea poate fi consumata si de copii.
Alte retete recomandate

Salata piept de pui

Pui cu sos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...