Pui cu usturoi si mamaliga

Spalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva. Prajim bucatile de pui in

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de marime medie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 dl smantana
  • ulei
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin alb sec
  • delicat
  • sare
  • piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Spalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva.

Prajim bucatile de pui in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si le tinem la cald. Adaugam la uleiul ramas usturoiul pisat si faina amestecata cu smantana. Trebuie sa lucram repede pentru ca usturoiul sa nu se prajeasca si sa dea un gust amar sosului.

Presaram cu sare, piper, delicat, turnam vinul alb si fierbem sosul.

Luam de pe foc si lasam sa stea 15 minute pentru ca aromele sa se amestece.
Servim cu mamaliga.

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu carne

Pasta de casa de urzici

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa