Pui Hawaii

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun la prajit in doua linguri de ulei, avand grija sa se rumeneasca bine pe toate part

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ciocanele de pui
  • 3 banane
  • 150 g ananas (din conserva)
  • 2 linguri de faina
  • 2 portocale
  • 2 ardei grafi
  • o ceapa
  • un pahar de vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • 5 usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

Mod de preparare

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun la prajit in doua linguri de ulei, avand grija sa se rumeneasca bine pe toate partile. Ceapa se curara si se taie solzisori. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa impreuna cu ardeiul se pun la calit in restul de ulei.

Bananele se desfac din coaja si se taie rondele, portocalele se desfac in felii, care se taie in jumatati, iar ananasul se taie cubulete. Fructele se adauga peste ceapa cand aceasta incepe sa se inmoaie. Se stinge cu sucul de la conserva de ananas si se adauga un pahar de vin. Dupa 10-15 minute, se adauga ardeii si usturoiul pisat. Se potriveste de sare si de piper si se adauga un praf de boia de ardei.

Ciocanelele calde se asaza pe un platou si se servesc cu sosul de ananas si banane si cu diferite salate.

Alte mancare recomandate

Pulpe de pui la cuptor

Iahnie de fasole

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...