Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate
Dupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda de coacere da rezultate foarte bune. Pentru inceput, intr-un bol se amesteca diferite ierburi aromatice daca se poate proaspete (eu o parte nu am avut si am folosit acelasi ingredient dar uscat): cimbru, busuioc, patrunjel, dafin, coaja de lamaie, maruntite, zdrobite si se adauga 3-4 linguri de ulei. Cu acest amestec se unge un pui mare de 1,5 sau 2 kg. Separat se amesteca 1,5 kg sare grunjoasa cu 2 linguri de anason si 4-5 albusuri (sau 2-3 oua) pana cand se formeaza o compozitie care poate fi modelata si grauntele stau lipite unele de altele. Pe o tava eu am pus hartie de copt, si pe hartie am asezat un strat cam de un cm de sare. Apoi am asezat puiul si usor cu ajutorul unei furculite am imbracat puiul cu amestecul de sare. In colturile tavii se pun cativa cartofi intepati si frecati cu sare. Tava se pune in cuptor pentru doua ore la 200gr.
Cand e gata, crusta de sare se sparge cu atentie cu varful unui cutit, si apoi se indeparteaza bucata cu bucata cum se rupe, resturile de sare eu le-am indepartat cu o pensula. Cartofii se curata de coaja, si se taie felii, si se aseaza langa pui alaturi de o lingura de hrean amestecat cu o lingura de smantana sau cu gogosari murati. Reteta pui in crusta de sare a fost propus de Ardnax pe forumul culinar.ro. Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii