Pui in sos picant de ciocolata

Apa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce aceasta se face. Se scoate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 400ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura susan macinat
  • 1 lingura unt de arahide
  • 20g ciocolata amaruie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayenne
  • 2 lingurita pudra de ardei (paprika)
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita allspice
  • piper

Mod de preparare

Apa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce aceasta se face.

Se scoate carnea deoparte, dar se pastreaza si apa in care a fiert.

Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc bine legumele taiate cubulete. Se toarna apoi apa de la carne si se lasa sa fiarba pana se face morcovul.

Se adauga ciocolata, untul de arahide, susanul, sarea, toate condimentele si carnea de pui


Pofta buna!

Reteta Pui in sos picant de ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...