Pui indian Tikka Masala

Puiul indian Tikka Masala este o reteta exotica si cu toate astea, nepretentioasa, dar daca va trebui sa impresionati, este o buna cale de a o face.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  •  
  • Ingrediente:
  • - 4 file piept de pui
  • - 150 ml iaurt
  • - 1 catel usturoi zdrobit
  • - 1 bucata de ghimbir de cca 2
  • 5 cm
  • curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • - 1 lingurita chili
  • - 1 lingura boabe de coriandru macinate
  • - 2-3 linguri zeama de Lime
  • - orez fiert pentru garnitura
  • - cateva feli de Lime pentru ornat
  •  
  • Pentru sosul Masala
  • - 20g unt
  • - 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • - 1 ceapa medie tocata fin
  • - 1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
  • - 1 lingurita Garam Masala
  • - 150ml smantana
  • - sare
  • - piper negru macinat
  • - 3 linguri frunze de coriandru tocate
  •  
  •  

Mod de preparare

As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:

- 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,

apoi repetati operatia cu

- 2 linguri chimen,

- 1 ligura ardei iute rosu,

- 2 lingurite cardamom macinat,

- 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si

- 1 lingurita cuisoare.

Toate pe rand.

Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le. 
Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.

Preparare:
Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.

Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.

Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.

Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.

Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.

Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.

Potriviti la gust cu sare si piper.


Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.

Reteta Pui indian Tikka Masala a fost propusa de Gabriela Cara pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca