Pui la capac

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui intreg
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei

Mod de preparare

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei.

Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul.

Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcindu-se de 1, 2 ori de pe o parte pe cealalta.

Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.
Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri si cu vin alb

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise