Pui la ceaun

Se curata puiul, se trece prin flacara, se spala si se goleste. Se spala din nou, se taie bucati si se sareaza usor. Se pune astfel pregatit cu o cea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceasca de ulei
  • usturoi
  • sare
  • 1 ceasca supa de carne

Mod de preparare

Se curata puiul, se trece prin flacara, se spala si se goleste. Se spala din nou, se taie bucati si se sareaza usor. Se pune astfel pregatit cu o ceasca de ulei intr-un ceaun adanc si se prajeste la foc potrivit. Cand carnea s-a aurit usor, se adauga o ceasca mica de supa de carne, se acopera ceaunul si se continua operatia. Cand carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie mare, se acopera cu mujdei de usturoi si se serveste fierbinte, cu mamaliguta boiereasca.

Puiul astfel pregatit se poate servi si cu garnitura de cartofi prajiti si salata de sezon.

Alte retete care contin carne de pui:

Pilaf de pui

Tocanita de pui

Ostropel de pui cu ceapa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...