Pui la cuptor

Se curata puiul, se parleste pe flacara, apoi se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in mai multe ape reci, apoi se sareaza si se unge cu u

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de supa
  • 1 jumatate de lamaie
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 kg de cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceasca de lapte
  • faina
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se curata puiul, se parleste pe flacara, apoi se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in mai multe ape reci, apoi se sareaza si se unge cu unt cald pe dinauntru si pe dinafara. Se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata si cu felii de lamaie taiate subtiri. Astfel pregatit, puiul se pune in tava de friptura cu o cana de supa si cateva boabe de piper. Se frige o ora la foc potrivit, dupa care se intoarce puiul, se unge cu sosul din tava, se adauga un paharel de vin alb si se continua operatia. Cand este gata, slanina se arunca, ca si feliile de lamaie. Se asaza puiul pe un platou inconjurat de maruntaiele care s-au fript in acelasi fel, se taie bucati si se serveste cu cartofi noi, in aluat. Se face un aluat de clatite din ou, faina si putin lapte, se trec feliile de cartofi prin aluatul sarat dupa gust si se prajesc in ulei fierbinte.
Cartofii se asaza langa friptura si se servesc impreuna cu o salata de sezon.

Alte retete care contin carne de pui:

Snitel de pui

Rulada de pui cu broccoli

Pui cu cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...