Pui la gratar

Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza si se frig in ulei fierbinte. Se servesc alaturi de friptura de pui cand este gata. Puiul se unge cu unt, se sareaza si se pune pe gratar. Gratarul se pune direct pe jar, se tine cateva minute pentru ca puiul sa prinda o crusta aurie dupa care se intoarce des si se lasa pana cand carnea este bine fripta. Daca friptura se face in cuptorul aragazului, se pune o oala cu apa sub gratar pentru ca grasimea sa nu se scurga in cuptor.
Se stropeste cu mujdei de usturoi si se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete care contin carne:

Gratar de porc cu vinete coapte

Friptura de vita la cuptor

Pui pe sticla

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...