Pui la gratar

Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit. Maruntaiele se spala, se sareaza si se frig in ulei fierbinte. Se servesc alaturi de friptura de pui cand este gata. Puiul se unge cu unt, se sareaza si se pune pe gratar. Gratarul se pune direct pe jar, se tine cateva minute pentru ca puiul sa prinda o crusta aurie dupa care se intoarce des si se lasa pana cand carnea este bine fripta. Daca friptura se face in cuptorul aragazului, se pune o oala cu apa sub gratar pentru ca grasimea sa nu se scurga in cuptor.
Se stropeste cu mujdei de usturoi si se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete care contin carne:

Gratar de porc cu vinete coapte

Friptura de vita la cuptor

Pui pe sticla

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea