Puiul manastiresc este o tocanita cu carne de pui si smantana simplu de pregatit, foarte gustoasa.
Carnea de pui se taie in bucati mai mici, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru, boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt.
Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic, pentru 10-15 min, sa se patrunda. Afumatura se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si o lingura de unt. Ciupercile se taie si ele felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa. Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.
Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra se toarna 150 ml smantana. Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min apoi se drege mancarea cu urmatorul sos: oul batut cu sare, piper, cimbru, patrunjel tocat si amestecat cu restul de smantana .
Puiul manastiresc se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti