Puiul manastiresc este o mancare cu piept de pui si ciuperci la cuptor, o mancare savuroasa, perfecta atat la pranz cat si la cina.
Cureti, speli si tai carnea de pui in bucati mai mici si le rumenesti in unt, apoi le scoti si le pui deoparte. In untul ramas calesti ceapa taiata marunt.
Cand a devenit sticloasa stingi cu putina apa sau supa de legume, pui puiul inapoi, adaugi usturoiul tocat fin, piper, cimbru si adaugi sare dupa gust. Acopera si lasa la fiert 15-20 de minute. Torni smantana si mai lasi cateva clocote.
Separat inabuseste in unt costita taiata felii. Adauga vinul si lasa sa fiarba pana cand costita s-a fragezit.Ciupercile se clocotesc pentru 5 minute.
Intr-un vas yena aseaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat pune ciupercile, adauga smatana ramasa de la pui si pregateste din zeama in care a fiert costita un sos:
amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si toarn-o peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana de leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Puiul manastiresc se serveste cu mamaliguta.
N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...
Mic dejunOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj