Aceasta reteta de pui nu este chiar atat de picanta ca reteta originala thailandeza. Se pune intr-un vas puiul peste care se presara praful de usturoi.
Se pune intr-un vas puiul peste care se presara praful de usturoi. Se amesteca intr-o tigaie, apa, vinul, otetul si zaharul si se pune la foc mic 3 minute sau pana se dizolva zaharul. Se ia da pe foc si se adauga frunze de coriandru (cilantro) si chili rosu. Se toarna 1/4 ceasca din aceasta compozitie peste pui, dupa care se pune la rece 30 minute. Se pastreaza 1/2 cana din sos. Se scoate puiul de la rece si se presara peste el coaja de lamaie. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune la foc potrivit. Se adauga puiul si se lasa 6 minute pana se rumeneste pe ambele parti. Se adauga 1/4 cana sos si se mai tine pe foc 3 minute sau pana se ingroasa sosul din tigaie. Se scoate pe un platou, deasupra punandu-se nuca de cocos rasa. Se orneaza cu felii de lamaie frunze de coriandru (cilantro) si chili.
Se serveste alaturi de orez.
Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie...
Ciorba de cartofiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa