Pui picant thai pan

Aceasta reteta de pui nu este chiar atat de picanta ca reteta originala thailandeza. Se pune intr-un vas puiul peste care se presara praful de usturoi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piepturi de pui
  • 1/4 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/4 ceasca otet
  • 1/4 ceasca vin alb
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite frunze de coriandru (cilantro)
  • 1 lingura chili rosu (ardei iute rosu)
  • 1 si 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura ulei porumb
  • 2 linguri nuca cocos
  • rasa marunt
  • 1 lamaie taiata felii

Mod de preparare

Se pune intr-un vas puiul peste care se presara praful de usturoi. Se amesteca intr-o tigaie, apa, vinul, otetul si zaharul si se pune la foc mic 3 minute sau pana se dizolva zaharul. Se ia da pe foc si se adauga frunze de coriandru (cilantro) si chili rosu. Se toarna 1/4 ceasca din aceasta compozitie peste pui, dupa care se pune la rece 30 minute. Se pastreaza 1/2 cana din sos. Se scoate puiul de la rece si se presara peste el coaja de lamaie. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune la foc potrivit. Se adauga puiul si se lasa 6 minute pana se rumeneste pe ambele parti. Se adauga 1/4 cana sos si se mai tine pe foc 3 minute sau pana se ingroasa sosul din tigaie. Se scoate pe un platou, deasupra punandu-se nuca de cocos rasa. Se orneaza cu felii de lamaie frunze de coriandru (cilantro) si chili.


Se serveste alaturi de orez.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de pipotele cu piure de cartofi

Daca-i vorba de pui, noua ne plac si pipotelele si inimioarele tare mult. Ce-i drept, se fac mai greu, dar mancarica iese...

Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca