Pui prajit a la China cu salata

Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin razatoare. Se zdrobeste ust

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • ghimbir uscat / ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 portocala
  • 8 linguri de sos de soia
  • 6 linguri de ulei
  • 1 salata icesberg
  • 2 rosii
  • 2 teline
  • 1 ardei rosu (de carne)
  • 2 castraveti murati
  • 2 felii de paine Toast
  • 200 ml iaurt natur
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita de piper alb

Mod de preparare

Se spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin razatoare. Se zdrobeste usturoiul. Se spala bine portocala, coaja se trece prin razatoare iar jumatate de portocala se stoarce. Se amesteca sosul de soia cu ghimbirul, cu coaja si sucul de portocal si cu uleiul. Se trec bucatile de carne prin acesta compozitie si se lasa cel putin 3 ore. Se spala legumele si se curata. Apoi se taie rondele subtiri sau fasii intr-un bol mare de salata. Paine se taie cubulete mici si se prajeste in unt.

Pregatirea sosului : se amesteca iaurtul cu zaharul pana se omogenizeaza, se condimenteaza cu un varf de cutit de sare, piper alb si lamaie. Se toarna peste legume si se amesteca bine. Se aseaza carnea cu pielea in jos pe gratar, se introduc tava sub ea si se prajeste carnea timp de 30 minute la temperatura de 200 grade (cuptor nivelul 3 ).

Se intorc bucatile de carne, se ung cu sosul marinat si se prajesc inca 25 de minute pana se rumenesc
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...