Pui sote cu conopida

Pentru pui sote cu conopida carnea de pui se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Conopida se curata, se spala, se desface bucatele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • conopida - 1 kg
  • unt - 75 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 65 g
  • smantana - 150 g
  • lapte - 250 ml
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru pui sote cu conopida carnea de pui se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Conopida se curata, se spala, se desface bucatele, se tine 10 minute in apa rece cu sare si se fierbe. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Bucatile de carne de pui si ceapa se inabusa in 35 g unt; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa. Separat, in restul de unt se adauga faina

dizolvata in 50 ml lapte rece, apoi restul de lapte, smantana, jumatatea de cub MAGGI, sare dupa gust si se fierb 8 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne, se adauga conopida si se mai fierb cca 5 minute.

Puiul sote cu conopida se serveste cald.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...