Pulpa de berbec impanata

Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de berbec
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • piper boabe
  • 1 cana de vin alb
  • usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca supa de zarzavat

Mod de preparare

Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, se stringe la loc si se leaga cu o sfoara subtire si curata. Se pune pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si cu o ceasca de ulei, se adauga cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce, se introduce in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, o ora, dupa care se adauga vinul alb si o crenguta de cimbru. Cand friptura, s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se taie ata cu care a fost legata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

Alte retete romanesti:

Cartofi la cuptor

Salata de cruditati

Castraveti bulgaresti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...