Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei
Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, se stringe la loc si se leaga cu o sfoara subtire si curata. Se pune pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si cu o ceasca de ulei, se adauga cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce, se introduce in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, o ora, dupa care se adauga vinul alb si o crenguta de cimbru. Cand friptura, s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se taie ata cu care a fost legata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete romanesti:
Cartofi la cuptor
Salata de cruditati
Castraveti bulgaresti
O prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolataDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata