Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune. Amestecam mierea ramasa cu vin
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune. Amestecam mierea ramasa cu vin rosu si mustarul, apoi le fierbem impreuna. Apoi maturam pulpa in saramura, timp de 2 zile. Dupa care, condimentam carnea si prajim aprox. 40 minute, stropind cu saramura. Pentru sos, intai, inmuiem 3 pumni de petale de trandafiri in 5 dl de apa fiarta, timp de 2 ore. Zeama scursa se amesteca cu zahar, zeama de lamaie, petalele de trandafiri ramase, apoi le fiebem pana ajungem la consistenta unui gem. Apoi adaugam vinul rosu si petalele de trandafiri taiate.
Se fierb carfofii, se zdrobesc, adaugam oua, sare, piper, nucsoara, formam bilute si dam prin migdale feliate.
Alte retete culinare recomandate
Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de...
Prajitura cu crema de mureOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj