Pulpa de curcan cu penne

• asezonati pulpa de curcan cu sare, piper si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, impreuna cu uleiul de

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
540 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pulpa de curcan - 1 buc
  • penne - 200 g
  • praz - 1/2 buc
  • usturoi - 3 catei
  • rozmarin - 1 crenguta
  • ulei de dovleac - 1 lingura
  • ulei de masline - 2 linguri
  • pepperoncino - 1 buc
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

• asezonati pulpa de curcan cu sare, piper si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, impreuna cu uleiul de dovleac, prazul taiat rondele, 1 catel de usturoi si rozmarin
• incingeti apa din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 74-80 de grade si lasati pulpa de curcan timp de 9 ore
• cand pulpa de curcan este aproape gata va puteti apuca de paste
• puneti 2 litri de apa la fiert, cu sare
• in momentul in care apa fierbe, adaugati pastele (fierbeti-le cu 1 minut mai putin decat scrie pe punga)
• scurgeti pastele intr-o sita, sub un jet de apa rece
• incingeti o tigaie si adaugati uleiul de masline si usturoiul zdrobit putin – atunci cand preparati paste, tineti minte ca primul ingredient pus va fi ultimul pe care-l veti simti pe papilele gustative – daca doriti ca preparatul sa fie mai picant atunci puneti ardeiul iute primul
• tocati ardeiul pepperoncino marunt, lasand semintele deoparte
• adaugati-l peste usturoi si dupa cca 10 secunde adaugati si pastele
• amestecati timp de 1 minut – serviti fierbinte! 
• scoateti pulpa de curcan din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox si lasati-o la odihnit jumatate de ora
• optional, o puteti breza in tigaie pentru a-i oferi o culoare brun aurie
• se serveste well done.
Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii