Pulpa de porc la cuptor

Pentru o duminica in familie, pentru a masa festiva sau orice alt moment frumos din viata voastra, aceasta pulpa este foarte potrivita. Bine aromatizata, patrunsa pana la os, rumena, nu poate fi numita decat perfecta.

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 felie pulpa de porc de 2 kg cu os, grasime si soric
  • 1 lingura plina cu mustar dijon
  • 8 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa
  • 300 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boabe de piper alb
  • 1/2 ardei iute rosu uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 crengute cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul. Luam mustarul, masam pulpa pe ambele parti si o asezam intr-o tava. Deasupra punem rosiile decojite pe care le tocam, presaram busuiocul uscat, foaia de dafin rupta bucatele, boabe de piper alb si asezam crengutele de cimbru. La final, rupem fulgi de ardei iute uscat, le presaram peste carne. Puteti pune mai mult daca va place picant. Acoperim tava, introducem carnea la frigider peste noapte. A doua zi, scoatem carnea din frigider. Pregatim o tava, punem 2 cani de apa, turnam sucul de rosii pe care il avem in tava cu carne. Curatam ceapa, ii dam drumul in tava, apoi asezam pulpa de porc cu toate mirodeniile. Curatam cei 3 catei de usturoi ramasi, ii taiem bucatele, le presaram peste carne si prin tava. Acoperim tava cu staniol si o bagam in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 2 ore si jumatate. Dupa acest timp, scoatem staniolul, marim putin temperatura si mai lasam carnea cam 25-30 de minute la cuptor, sa prinda o crusta rumena. In acest timp, stropim pulpa cu zeama din tava cam de 3-4 ori. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o acoperim si o lasam 15-20 de minute sa sa odihneasca apoi putem servi. Sa aveti pofta!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...

Tarta cu mure, caise si crumble
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca