Pulpa de porc umpluta

Se alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea, apoi se taie pe lung, chiar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de pulpa de porc
  • 400 g de muschi de porc
  • 2 cepe
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • miezul de la un sfert de paine
  • o cana de zeama de carne
  • un ou
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea, apoi se taie pe lung, chiar pe mijloc, fara a se sectiona de tot, lasandu-se in partea de jos o portiune netaiata de aproximativ doi-trei centimetri. Se cresteaza spre dreapta si spre stanga si se scoate o fasie de carne din mijloc. Daca este nevoie, pulpa astfel taiata se bate cu ciocanul, sa se mai subtieze.

Pentru umplutura, se toaca fasia de carne din interiorul pulpei impreuna cu ceapa se calesc. Miezul de paine se amesteca bine cu carnea, verdeata tocata marunt, sare si piper.

Se umple pulpa cu aceasta compozitie, se leaga pulpa cu o sfoara, avand grija ca pulpa sa aiba aceasi grosime peste tot, se adauga supa de carne si se introduce in cuptor. Se lasa la cuptor timp de aproximativ o ora. Din cand in cand se intoarce cu grija. La final se adauga smantana.
Alte reteteculinare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise si branza

A fost o prajitura dulce-acrisoara din cauza caiselor, care nu au fost atat de coapte, dar a fost tare buna. Am folosit...

Prajitura cu caise si branza
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa