Pulpa de porc umpluta

Se alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea, apoi se taie pe lung, chiar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de pulpa de porc
  • 400 g de muschi de porc
  • 2 cepe
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • miezul de la un sfert de paine
  • o cana de zeama de carne
  • un ou
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea, apoi se taie pe lung, chiar pe mijloc, fara a se sectiona de tot, lasandu-se in partea de jos o portiune netaiata de aproximativ doi-trei centimetri. Se cresteaza spre dreapta si spre stanga si se scoate o fasie de carne din mijloc. Daca este nevoie, pulpa astfel taiata se bate cu ciocanul, sa se mai subtieze.

Pentru umplutura, se toaca fasia de carne din interiorul pulpei impreuna cu ceapa se calesc. Miezul de paine se amesteca bine cu carnea, verdeata tocata marunt, sare si piper.

Se umple pulpa cu aceasta compozitie, se leaga pulpa cu o sfoara, avand grija ca pulpa sa aiba aceasi grosime peste tot, se adauga supa de carne si se introduce in cuptor. Se lasa la cuptor timp de aproximativ o ora. Din cand in cand se intoarce cu grija. La final se adauga smantana.
Alte reteteculinare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa