Pulpa de pui picanta cu salata de orez

Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere ustur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 8 pulpe de pui
  • 300 gr orez
  • 1 conserva de ananas
  • 1 compot de mandarine
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • curry
  • boia
  • 200 ml maioneza
  • usturoi cu miere

Mod de preparare

Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere usturoiul. Peste o saptamana cand usturoiul lasa zeama, se toarna miere pana se umple sticla si cu acest sos se vor unge pulpele de pui.

Se curata pulpele, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (zdrobit in palma, sa se simta mai tare aroma), se pun la fiert acoperite cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa a foliei spre carne, deoarece asa se inmoiae mai repede carnea). Cand carnea devine suficient de moale, se indeparteaza folia si se ung pulpele cu sosul obtinut, apoi se pun la prajit. Intre timp se spala orezul in mod normal, in cantitate dubla de apa, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune la fiert.

Se scurg compoturile de fructe, sucul de ananas se pune deoparte, fructele se tai marunt si se amesteca cu orezul racit. Maioneza se amesteca cu cca 100 ml suc de ananas, se adauga o lingurita de boia si jumatate de lingurita de curry si se amesteca la orezul cu fructe. Daca salata de orez nu este suficient de suculenta, se mai adauga suc de ananas insa aveti grija sa nu devina prea lichida.
Alte retete mancare recomandate:

Tochitura pui

Tocanita pui cu ciuperci

Chiftelute de dovlecei

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu smantana si nuca

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-si-smantana-69798.html cu mici modificari cu ce am avut prin casa Retete...

Desert prajitura cu smantana si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca