Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere ustur
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere usturoiul. Peste o saptamana cand usturoiul lasa zeama, se toarna miere pana se umple sticla si cu acest sos se vor unge pulpele de pui.
Se curata pulpele, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (zdrobit in palma, sa se simta mai tare aroma), se pun la fiert acoperite cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa a foliei spre carne, deoarece asa se inmoiae mai repede carnea). Cand carnea devine suficient de moale, se indeparteaza folia si se ung pulpele cu sosul obtinut, apoi se pun la prajit. Intre timp se spala orezul in mod normal, in cantitate dubla de apa, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune la fiert.
Se scurg compoturile de fructe, sucul de ananas se pune deoparte, fructele se tai marunt si se amesteca cu orezul racit. Maioneza se amesteca cu cca 100 ml suc de ananas, se adauga o lingurita de boia si jumatate de lingurita de curry si se amesteca la orezul cu fructe. Daca salata de orez nu este suficient de suculenta, se mai adauga suc de ananas insa aveti grija sa nu devina prea lichida.
Alte retete mancare recomandate:
Tochitura pui
Tocanita pui cu ciuperci
Chiftelute de dovlecei
Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de...
Supa mexicana de rosiiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa