Pulpe de curcan

carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul ramas se calesc legumele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g pulpe de curcan (superioare)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 nap
  • 1 lingura mustar
  • 50 g zahar tos
  • Sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 2 foi dafin
  • 100 g unt
  • 300 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 40 g faina

Mod de preparare

carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul ramas se calesc legumele taiate rondele si se adauga restul de mustar si zaharul. Dupa ce s-a caramelizat, se adauga condimentele, zeama de lamaie si coaja razuita. Carnea se pune inapoi in tigaie, se toarna vinul si putina apa. Dupa ce s-a inmuiat, se scoate iar din tigaie (carnea). Zeama ramasa se da prin strecuratoare si se fierbe cu smantana pana devine mai densa. Se poate adauga putin otet. Se toarna peste carne.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...