Pulpe de curcan

carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul ramas se calesc legumele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g pulpe de curcan (superioare)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 nap
  • 1 lingura mustar
  • 50 g zahar tos
  • Sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 2 foi dafin
  • 100 g unt
  • 300 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 40 g faina

Mod de preparare

carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul ramas se calesc legumele taiate rondele si se adauga restul de mustar si zaharul. Dupa ce s-a caramelizat, se adauga condimentele, zeama de lamaie si coaja razuita. Carnea se pune inapoi in tigaie, se toarna vinul si putina apa. Dupa ce s-a inmuiat, se scoate iar din tigaie (carnea). Zeama ramasa se da prin strecuratoare si se fierbe cu smantana pana devine mai densa. Se poate adauga putin otet. Se toarna peste carne.
Alte retete recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa