Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc pulpe superioare
  • 4 buc pulpe inferioare
  • 300 g iaurt grecesc
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 1 lgt boia iute
  • piper negru boabe
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lg ulei de masline
  • usturoi granulat
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt condimente pentru cartofi
  • 1 lgt rozmarin
  • ardei copti de la congelator
  • apa
  • sare
  • zahar si otet (dupa gust)

Mod de preparare

Se spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa.

Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de usturoi. Se amesteca bine, apoi se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt. Se omogenizeaza, apoi se pun bucatile de carne in acest sos. Se amesteca bine astfel incat sa fie cuprinse pe toate partile cu iaurt si se da la rece pentru cel putin o ora (sau se poate peste noapte).

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se scot bucatile de carne si se asaza in tava intr-o parte.

In restul de sos se adauga condimentele pentru cartofi si rozmarinul maruntit. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun in sos si se amesteca bine apoi se toarna in cealalta jumatate a tavii.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C si se lasa pana se rumenesc si sunt gatite bine atat carnea cat si cartofii.

Ardeii se scot de la congelator si se lasa la dezghetat. Intr-un bol se pune apa rece, sare, zahar si otet in functie de gust. Se amesteca bine pana se dizolva toate, apoi se introduc ardeii in aceasta zeama (noua asa ne place, sa fie zeama dulce acrisoara).

Se aranjeaza cartofii si carnea pe farfurie si se serveste alaturi de salata de ardei copti.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!...

Desert cozonac coronita cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii