Pulpe de pui la cuptor cu fructe uscate

Pulpe de pui la cuptor cu fructe uscate este o mancare deosebita ce te scoate din incurcatura atunci cand te intrebi "ce sa mai gatesc azi?"

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. reteta aceasta
  • avem nevoie de:
  • -2 pulpe de pui intregi
  • -1/2 lamaie
  • -1/2 portocala
  • -1 foaie dafin
  • -1/2 lingurita amestec cinci condimente chinezesti (daca nu aveti asa ceva la indemana
  • folositi un amestec de nucsoara
  • cuisoare
  • piper
  • scortisoara)
  • -6 caise uscate
  • -50 gr. stafide
  • -30 gr. fructe goji
  • -putin ulei

Mod de preparare


Fructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol urmatoarele: coaja si sucul de citrice, condimentele si dafinul maruntit. Amestecul se pune intre piele si carnea de pe pulpele de pui (ca intr-un buzunaras). Se sareaza si se pipereaza pulpele, se aseaza intr-o tava cu putina apa, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor (cca 20 min, la 200 grade). Din cand in cand, puiul se stropeste cu zeama care se aduna in tava. In ultimele 5 min. de stat la cuptor, se scurg fructele uscate de apa si se aseaza in tava, langa pui.

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Pulpele de pui la cuptor cu fructe uscate se servesc cu garnitura de orez.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cei mai pufosi mucenici de post

Ieri m-am trezit devreme si m-am apucat de facut mucenici. Sunt pufosi si deliciosi, ce sa mai vorbim, sunt cei mai buni...

Desert cei mai pufosi mucenici de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca