Pulpe inferioare de pui cu cartofi la ceaun cu salata

Este una din retelele mele preferate, ador sa mananc felul asta de mancare. Este foarte usor de gatit si foarte gustoasa.

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 Pulpe de pui
  • 0,5 kg Castraveti
  • un Ardei capia
  • 2 kg Cartofi
  • 1,5 l Ulei
  • o caciulie Usturoi
  • o Ceapa rosie
  • una Foi de dafin
  • un bic de Cimbru
  • Piper
  • Sare
  • Boia ardei
  • 0,5 kg Rosii
  • Otet

Mod de preparare

Spalam pulpele, le crestam cu cutitul. Punem intr-un bol sare, piper, boia de ardei si cimbru dupa gust (in functie de cat de condimentate vreti), o lingurita de mujdei si circa 100 ml de ulei.

Amestecam bine si punem pulpele pana se omogenizeaza. Punem aproximativ 0,5 l de ulei in ceaun la incins, cand uleiul este incins adaugam foaia de dafin si o parte din copanele, se amesteca din cand cu paleta.

Dupa ce am terminat de facut pulpele, punem cartofii taiati in sferturi sau si mai subtiri care au fost condimentati cu un pic de sare, piper, cimbru si un pic de boia de ardei.

Dupa ce am terminat si cartofii, taiem rosiile si castravetii cubulete dupa bunul plac. Ceapa si ardeiul capia se tocata marunt, le punem pe toate intr-un lighean, 4-5 linguri de ulei, o lingura de otet, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si salata este gata. Facem si mujdei de usturoi pentru cine doreste sau ketchup . Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...