Purcel cu arpagic

Pentru purcelul cu arpagic aveti nevoie de carne de porc, arpagic, ulei, usturoi, vin alb, supa de legume, scortisoara, pasta de rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne macra de porc
  • 400 gr arpagic crud
  • 2 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 125 ml vin alb
  • 300 ml supa de legume
  • 1 baton scortisoara
  • 4-5 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste arpagicul, pana se rumeneste. Se scoate si se pune carnea portionata si se lasa la rumenit pe toate partile cca 10 minute. Se adauga usturoiul feliat, supa de legume, vinul, condimentele si pasta de rosii. Se lasa la fiert, acoperit cu un capac, 40 de minute, amestecand din cand in cand. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga boabele de piper rosu, foaia de dafin, sare, piper. Se pune arpagicul calit si se lasa sa mai dea cateva clocote.


Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde si garnitura de orez sau cartofi natur.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Placinta cu carne

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii