Pentru purcelul cu arpagic aveti nevoie de carne de porc, arpagic, ulei, usturoi, vin alb, supa de legume, scortisoara, pasta de rosii.
Se caleste arpagicul, pana se rumeneste. Se scoate si se pune carnea portionata si se lasa la rumenit pe toate partile cca 10 minute. Se adauga usturoiul feliat, supa de legume, vinul, condimentele si pasta de rosii. Se lasa la fiert, acoperit cu un capac, 40 de minute, amestecand din cand in cand. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga boabele de piper rosu, foaia de dafin, sare, piper. Se pune arpagicul calit si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde si garnitura de orez sau cartofi natur.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Placinta cu carne
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii