Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului se presara cu sare, eventual si cu putin maghiran, iar exteriorul se unge cu untura. Partile subtiri, iesite in afara se invelesc in folie de aluminiu, pentru a nu se arde. In stomac se asaza o sticla de sampanie invelita in folie, care tine purcelul in pozitia in care l-am asezat. In gura se asaza un cartof, o ceapa sau orice, care la servire, poate fi inlocuit cu o lamaie. In tava se asaza un gratar - rolul acestuia e sa ‘protejeze’ carnea de untura. Purcelul se asaza pe gratar, pe burta. Se baga la cuptorul incins, si se prajeste la foc mediu. Din 15 in 15 minute se unge pielea cu slanina imbibata in bere. In ultimele 2-30 de minute se indeparteaza folia. Inainte de servire se inlatura sticla din stomac si in gura se asaza o lamaie.
Alte retete recomandate
retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...
Chiftele din ovaz si quinoaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa