Racitura de pui cu sfecla rosie si hrean este o altfel de reteta de racituri, spre deosebire de cea pe care o cunoastem de la bunica.
Se portioneaza puiul, se pune la fiert in apa cu sare, se curata spuma si dupa 15-20 minute se adauga si legumele curatate si intregi impreuna cu boabe de piper. Se lasa pana sunt gata legumele, iar puiul este patruns si fraged.
Cand sunt gata, se scoate puiul si legumele deoparte, se strecoara supa si se mai da in clocot o data, adaugandu-se sare si piper dupa gust si usturoiul pisat. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 200 ml de apa pentru circa 10 minute.
Se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati potrivite, iar morcovii se taie fasii. In castronele se aseaza bucati de carne si morcovi.
Dupa ce a dat in clocot supa, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga gelatina inmuiata, apoi se strecoara din nou.
Se toarna supa in castronele peste carne si morcovi. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se lasa in frigider ca sa se intareasca.
Se servesc a doua zi cand se rastoarna din castron si se pun pe o farfurie. Raciturile se servesc cu sfecla rosie si hrean.
Se servesc a doua zi cand se rastoarna din castron si se pun pe o farfurie. Raciturile se servesc cu sfecla rosie si hrean.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti