Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o lingura de faina desfacuta in a
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o lingura de faina desfacuta in apa rece si se lasa zece minute pe foc mic. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se trece amestecul prin sita. Se pune sosul obtinut intr-o cratita emailata si se adauga peste el ciupercile spalate si taiate felii groase. Se fierb inabusit, cu sare si piper, dupa gust. Se taie friptura felii subtiri si se pune in sosul fierbinte.
Se serveste friptura fierbinte, cu salata asortata de muraturi.
Alte retete:
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Piept de pui cu salata
Friptura de pui
La multi ani, finu ! La multi ani, nasu ! La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Gheorghe ! Pentru Reteta de tort de...
Reteta de tort de Sf.GheorghePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura