Rasol cu sos unguresc

Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe o ora, dupa car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • zarzavat de supa
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 ceasca de smantana
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe o ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat, o lingura de sare, piper boabe si putina coaja de lamaie. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc si se scoate carnea. Bucatile de carne se rumenesc in ulei fierbinte si se pun pe un platou. In uleiul in care s-a rumenit carnea se adauga o lingurita de boia de ardei iute, o ceasca mare de smantana si zeama de la o jumatate de lamaie. Sosul se ingroasa pe foc mic, apoi se rastoarna peste carne si se serveste imediat. Din zeama de carne se pregateste supa cu taitei in care se adauga zarzavatul fiert.
Rasolul se serveste cald, cu verdeata tocata pe deasupra.

Alte retete care contin carne:

Pilaf de orez cu pui

Tocanita de iepure

Piftie de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...