Rasol de vaca cu sos de ciuperci

Rasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat marunt langa rasol, la f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr ciuperci
  • 30 gr unt
  • 6-7 bucati arpagic
  • 2-3 linguri cu vin
  • 2
  • 5 kg rasol cu os
  • zarzavat pentru supa
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat marunt langa rasol, la fiert, pe foc mic. Separata se prepara un sos de ciuperci. 200 gr ciuperci se spala bine in 3-4 ape, nu se curata de pielita si se taie felii. Se pun 30 gr unt intr-un vas iar cand s-a topit se adauga ciupercile si arpagicul. Se lasa sa fiarba in apa lor, pe foc mic, acoperite cu un capac. Cand incep sa se rumeneasca se adauga 2-3 linguri cu vin si se mai fierbe sosul 3-4 clocote.


Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...