Rata cu masline

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 rata si maruntaie de rata
  • 200 g masline
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1 cana supa de carne
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de ma­runtaie. Maruntaiele se spala cu multa apa rece si se pun la fiert in apa rece impreuna cu restul de carne. Rata se fierbe cu zarzavat de supa si o ceapa taiata in doua. Cind carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte cit se pregateste sosul. Se curata doua cepe, se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Cind ceapa s-a inmuiat usor, se adauga putina apa, se acopera cratita si se lasa pina cind ceapa devine sticloasa. Se stinge ceapa cu bulion desfacut in putina apa rece, se adauga o lingurita de faina, o lingura de otet si o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic zece minute, dupa care se pune carnea peste sos si se acopera cu o cana de supa in care a fiert. Maslinele se fierb separat si se clatesc cu apa rece, apoi se pun in sos sa dea citeva clocote impreuna cu carnea. Mincarea se ia de .pe foc atunci cind carnea este bine fiarta.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca