Rata cu varza rosie si prune uscate

Rata cu varza rosie si prune uscate este un fel de mancare pe care merita sa il faceti la sarbatori sau aniversari. Dulceata prunelor se potriveste d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • o varza rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml otet balsamic
  • grasime de rata
  • 150 g prune uscate
  • praf de ghimbir
  • cimbru
  • 2 linguri de zahar
  • o lingura de miere
  • sare
  • 500 g cartofi
  • 500 ml supa de legume

Mod de preparare

Rata cu varza rosie si prune uscate este un fel de mancare pe care merita sa il faceti la sarbatori sau aniversari. Dulceata prunelor se potriveste de minune cu varza rosie si cu carnea de rata. Puteti folosi in loc de pulpe de rata, piept de rata sau daca va place mai mult puteti inlocui cu carne de gasca.

Mai intai taiem varza rosie fideluta si o lasam sa se inabuse la foc mic cu zahar, miere ghimbir si otet balsamic. Cand e aproape gata aruncam in cratita si jumatate din prunele uscate.

Pulpele le rumenim un pic in grasime cu partea cu pielita in jos. Rumenim pe toate partile, condimentam si turnam peste supa de legume. Dupa ce a fiert cam 30 de minute punem in oala si cartofii taiati in sferturi. Dupa ce se inmoaie putin cartofii, golim tot continutul oalei (cartofi, pulpe, mirodenii ) intr-o tava pe care o bagam la cuptor. Langa toate cele punem si restul d eprune uscate. Se lada la cuptor aproximativ o ora, pana cand s-au rumenit frumos toate.


Pe o farfurie se pune o pulpa de rata, varza rosie inabusita si cartofii cu prunele. Se potriveste foarte bine cu o Feteasca Neagra.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii