Rata la cuptor

Pentru reteta de rata la cuptor aveti nevoie de carne de rata, mere, ceapa, rozmarin, suc de lamaie, sos cu miere si mustar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr mere
  • 150 gr ceapa
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 rata de 2
  • 5 kg
  • 1 borcanel de sos cu miere si mustar

Mod de preparare

Rata se spala si se sareaza pe interior si exterior. Se umplue apoi cu ceapa taiata in patru si cu merele decojite, taiate tot in patru si stropite cu suc de lamaie. Se adauga rozmarinul si se coase deschizatura cu ata de bucatarie. Se asaza rata cu pieptul in jos pe grilajul unei tavi speciale, sub fundul careia se asaza 2,5 l de apa. Se coace rata timp de 45 de minute, in cuptorul incalzit la 180 grade. Se itoarce si se mai coace 75 de minute. Intre timp se completeaza apa evaporata, din cand in cand. In ultimele 10 minute se pune tava pe foc mare, iar rata se unge cu apa rece sarata. Dupa ce e gata, se scoate rata si se tine la cald. In sosul ramas in tava se adauga 2 linguri apa rece. Se adauga in sosul ramas sosul cu miere si mustar, se amesteca bine si se pune la incalzit.


Rata se serveste cu sos, cu mere, cu galuste de cartofi si cu varza rosie calita.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Drob de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca